Pitanje:
Kada mogu zatražiti praćenje leta?
Nick
2014-01-01 01:18:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ja sam student pilot koji izvodi sve VFR letenja i izrađuje planove leta za trening. Čuo sam da većina ljudi ipak ne podnosi plan leta za VFR izvan treninga, već umjesto toga zahtijevaju "praćenje leta" od obližnjeg ATC-a.

Kada to mogu učiniti u letu? Koji ATC to može učiniti za mene?

četiri odgovori:
#1
+24
abelenky
2014-01-01 03:01:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kao što je SkipMiller rekao, u osnovi možete zatražiti slijeđenje leta u bilo kojem trenutku i na bilo kojoj razini certifikata - student, sportski pilot, privatni pilot - usluga je dostupna svima.

Također:

Rečeno nam je da FF "dopušta radno opterećenje".
Prije sam mislio da to znači da će vam pružiti usluge kad mogu. Ali u tome sam pogriješila. Umjesto toga, nakon što vas prihvate, vi ste u sustavu i dobivate pune usluge. Ako postanu previše zauzeti, reći će vam i izbaciti vas iz sustava. ( "Radarske usluge ukinute; Squawk VFR" )

FF ovisi o radarskim uslugama. Kada lete prilično nisko i blizu planina, lako će vas izgubiti.

Što se tiče kada biste to trebali zatražiti: Možete ga zatražiti u bilo kojem trenutku.
Osobno, ne bih se žurio zatražiti čim odete . Pričekajte dok se ne učvrstite na putu, u krstarenju (umjesto uspona), i sve se posloži i radi bez problema. Tada saznajte svoj položaj i kako ćete ga prijaviti. Znajte kamo idete (i imenom i ICAO identifikatorom) i pokušajte predvidjeti sva pitanja koja bi mogli postaviti.

Potražite centar / prilaz / odlazak tamo gdje se nalazite (potražite u AF / D za zračnu luku u vašoj blizini) i nazovite:

Vi : "Seattle Center; studeni 12345: VFR, sa zahtjevom"
prijevod: Pozivam Seattle Center, ovo je N12345. Ja sam VFR (tako da se prije niste čuli sa mnom ... nemojte se iznenaditi!) I imam zahtjev.

Centar : "Studeni 12345: Recite zahtjev."

Vi : "Studeni 12345 je SkyHawk, 10 km. Južno od polja Harvey, 4500 stopa. Zatražite VFR Let nakon luke petak "

prijevod : Ja sam Cessna Skyhawk, moje mjesto i nadmorska visina pomoći će mi da me pronađete. Tražim FF za ovu drugu zračnu luku. "

Centar : " N345: Squawk 4532 i ident. "

Vi : (postavite transponder na 4532, pritisnite gumb Identificiraj) i izgovorite "4532 i identično, N345"

Centar : "N345: Radarski kontakt, 11 milja južno od Sierra Four Tree, na 4.500. Promet u 1 sat, 5 milja. Sjeverna granica, nadmorska visina pokazuje 3.000."

prijevod : Pronašao sam vas na svom radarskom opsegu i opisujem položaj u kojem vas vidim. (Ako se ne slažete, govorite!). Imate promet ispred i blago desno. Njihov transponder označava 3000 stopa, ali to ne mogu samostalno provjeriti.

Dodati ću da "dopuštanje radnog opterećenja" u prometnom zračnom prostoru može uvelike utjecati na to koliko zvučite zvučno na radiju. Kada sam dovodio vektore na KEWR u klasi B u New Yorku, uvijek sam mogao točno pogoditi tko je i nije dobio ATC usluge na temelju njihovog početnog poziva.
Zanimljivo :) U kojem smjeru? Ako zvučite nesposobno, dobit ćete FF (jer će vam možda trebati više kao početnom pilotu?) Ili ako se oglasite kompetentno, dobit ćete FF (jer znate kako komunicirati i za to će vam trebati manje ATC vremena)?
Da sam student pilot na solo XC-u, tražio bih FF čim bih se prebacio s tornja ili krenuo. Ako je zračna luka polazišta klase C ili B, prije polaska zatražit ću kod za tlo.
Dozvola za radno opterećenje znači da oni zapravo ne mogu pružati usluge a da vas ne ukinu.
@mongo: Rečeno mi je upravo suprotno: Jednom kad ste pod FF, primat ćete usluge i ako oni ne budu mogli ili ne žele pružiti cjelovite usluge, ukinut će vas. Pružanje ograničene ili nikakve usluge bez obavijesti "Otkaži FF" nije mogućnost.
@abelenky, imate li ovlaštenje u vezi s vašom izjavom o ograničenom servisu ili prekidima usluga za VFR zrakoplove? Jer to je suprotno stotinama osobnih iskustava. To se ne događa često, ali događa se i događa se namjerno. Volio bih vidjeti autoritet koji govori suprotno! Hvala.
#2
+23
WildFlyer
2014-01-26 13:43:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Budući da je studentski pilot postavio upit, evo nekoliko različitih razmišljanja koja se temelje na mom iskustvu s FF-om. Ja sam VFR pilot (500 sati). Rijetko radim kratke letove; uglavnom cc 1-3 sata. (Ne bih obično koristio FF za skok od 30 minuta). Smatram FF VELIKOM privilegijom koja bi se lako mogla oduzeti ako ga dovoljno pilota GA zloupotrijebi, zanemari ili ne shvati ozbiljno.

I uvijek koristite FF noću. To toplo preporučam. Mnogo letim noću.

Ako danju letim kroz zračni prostor Charlie ili čak blizu njega, koristim FF blizu i kroz tu regiju.

Ako letim u blizini ili kroz zračni prostor Bravo po danu, koristim FF za cijeli let.

Nisu mi odbijeni za FF. Možda je potreban nekoliko puta drugi zahtjev, ali nikada nije odbijen.

Pobrinite se da vaš transponder bude u dobrom radnom stanju i kalibriran u skladu s vašim AD-om nakon što nabavite vlastiti avion. Ako postoji problem s vašim transponderom, FF može tražiti od vas ident, a ako i dalje ne mogu uspostaviti popravak na vama, mogu zatražiti da reciklirate transponder (isključite ga, dajte mu 5 sekundi, vratite ga natrag uključeno, pustite da se ponovno postavi.) Nikad to nemojte činiti osim ako to ne zatražite ili bez njihova dopuštenja . Ako radar potpuno ostavite na nekoliko sekundi, a ako ga ne očekuju, s pravom će se nakazati.

To je vrlo lako promašiti poziv iz FF-a ako razgovarate sa svojim putnicima. Obavještavam svoje putnike da koristim FF i moram se izolirati ili ograničiti raspravu. Većina mojih putnika voli čuti ATC-ovo čavrljanje.

Ne odbijajte "zahtjev" od upravljača, osim ako to ne izaziva sigurnosnu zabrinutost. Na primjer, ljubazno sam zamoljen da skrenem oko prometnog hodnika u blizini Louisvillea u 23 sata kad je UPS preuzeo zračnu luku. (Zašto bih rekao ne?) Shvatite ako niste u hodniku ili u zračnom prostoru, FF će radije "tražiti", a ne "tražiti". Recite im da biste bili sretni. Vjerojatno će vas koštati 90 sekundi. Sjeti se da si najmanji momak kojeg promatraju. Poštujte to !!

Kad god čujete da se zove vaš rep, stavite desnu ruku na brojčanik prije nego što izgovore sljedeću riječ. Ništa FF ne smeta više od VFR pilota s niskim vremenom koji traže dva ili tri puta da ponove frekvenciju kada vas predaju u sljedeći sektor.

Saznajte na koje FF pozive MORA se odgovoriti, a na koje ne. Vjerojatno ćete naučiti uglavnom metodom pokušaja i pogrešaka, ali puno više problema možete unijeti ako ne kažete ništa, nego ako ponudite brzi "937 potvrdi." Kad kažu, "937, promet u 10 Ura, 7000 stopa. Nema faktora. " ne moraš odgovarati ... ali zašto ne? "937 Roger." Slično je uvjeravanju da vaš tinejdžer nije zaspao usred razgovora.

Nikad ne propustim potvrditi promjenu frekvencije na primopredaja ... Ne moram nužno pročitati novu frekvenciju ... samo "937 Potvrdi. Laku noć." Ako vas krenu tražiti, imaju razloga za živciranje. I prije sam bio "dosadnik".

Uvijek pomozite kontroloru koji vas traži da pomognete u pronalaženju nestalog pilota. Voljet će te zbog toga. (Ako se identificirate kao student, vjerojatno vas neće odabrati da zatražite pomoć) To je razlog # 267 da uvijek držite olovku pri ruci ... polupanični kontrolor koji kaže, "937, možete li mi Idite na 123.475 i provjerite možete li pronaći N654 Mikea Papu. Nikad nije prekinuo radarsko pokrivanje i ne možemo ga pronaći. " Događa se. Više nego što biste mislili. Izluđuje kontrolere.

savjet o promjenama visine. Obično će reći: "Održavajte VFR i savjetujte o bilo kakvim promjenama visine." Opet će ih izluditi ako započnete spust bez savjeta. Kad savjetujete, uvijek će provjeriti i obično vam se zahvaliti.

Ako upotrebljavate srednju međutočku kao što je zračna luka ili VOR, javite FF-u ako je dovoljno udaljen od izravne rute do vašeg odredišna zračna luka da bi to moglo izazvati određenu zabunu. 04º ... ne zamaraj se. 25º ... smeta. Isto vrijedi i za odstupanje oko vremena. Vjerojatno će vas obavijestiti o vremenu koje se približava prije nego što ga vidite, ali učinite sve što je u njihovoj moći kako biste im olakšali posao. Prebijte ih i oni će to cijeniti.

Kad se nađem na oko 15 milja od odredišne ​​zračne luke, često imam osjećaj da FF silno želi da ugasim radar tako mogu me se riješiti ... ali budući da se na pristupu može dogoditi puno zbrke i loših stvari, nemojte ukidati FF ranije nego što se osjećate ugodno. Oni će htjeti da im kažete da imate vrijeme i polje na vidiku kad završite. Bez obzira je li to legalno, ispravno, pretpostavljeno ili na neki drugi način, kada savjetujete: "Usluga Indy, N937 ima na vidiku vrijeme i polje Indy Metro", oni će odmah odgovoriti svojim "završnim" udarcem. Danju to obično radim 8-10 kilometara. Noću, posebno s bilo kakvim vremenskim prilikama, rijetko prije udaljenosti od 8 km. Kada započnete leteti RNAV / GPS ili ILS pristupima, to je obično srednji popravak.

Iako je ovo nevjerojatno korisno, zapravo ne odgovara na ovo određeno pitanje. Možda bi bilo najbolje da postavite i odgovorite na općenitije pitanje o slijeđenju leta.
5 sekundi više nije potrebno, osim ako još uvijek imate kavetron u svom txp-u. Ako padnete radar na 5 sekundi, nije ništa loše. Radarski sustav preći će u način "obale" koji projicira vaš položaj u odsustvu txp signala.
@WildFlyer Dobar post, ali pogrešno ste shvatili nekoliko stvari. ATC vam ne daje prijedloge ili zahtjeve. Ako vam kažu da nešto učinite, to morate učiniti. Ako ne želite raditi ono što oni kažu, nemojte dobiti Slijeđenje leta. Također, uvijek potvrdite ATC radio poziv. Ako to ne učinite, morat će to ponoviti. Uvijek im dopustim da mi kažu da se obratim kuli. Toranj zna tko ste i spreman je uklopiti vas u slijed. Na nekontroliranom polju često će vas obavijestiti koliko je drugih zrakoplova u uzorku ili se približava zračnoj luci, tako da nikada ne ispuštam FF, ali dopuštaju da oni mene ispuste.
#3
+12
Skip Miller
2014-01-01 02:32:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Let možete zatražiti bilo kad, prije potvrde i nakon. Moj CFI tražio je da zatražim FF dok sam bio na studentskim samostalima - a ponekad je ATC prezauzet da bi pružio tu uslugu, zato nemojte biti iznenađeni ako vas odbiju. Uvijek se temelji na radnom opterećenju koje dopušta ATC.

Još jedan savjet - dok ste student pilot, uvijek se identificirajte kao student u svom letu slijedeći zahtjev. ATC se zapravo trudi pomoći studentima.

To nigdje nije zapisano, ali ne bih zatražio FF za vrlo kratak let. Meni je to samo dosadno za kontrolora. Ali to sam možda samo ja.

#4
+5
Mike
2016-04-06 03:01:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zatražio bih slijeđenje leta na većini letova, kratkih ili dužih čim je to praktično, što znači na zemlji (s kontrolom na zemlji) ili ako je u nekontroliranoj zračnoj luci nakon što sigurno letim avionom van šara i počeo navigaciju do svog odredišta (čak i ako još nisam na visini od krstarenja). Ako razgovarate s ATC-om i oni su prezauzeti, dat će vam do znanja da su prezauzeti, ali većina kontrolora zračnog prometa radije bi imala radijski kontakt s vama, tada ne bi trebala biti u radijskom kontaktu i pokušati pogoditi što radite . Na primjer, letite vor izvan njihovog kontroliranog zračnog prostora i penjete se do vaše planirane visine leta, u međuvremenu se komercijalni avion širokog tijela spušta preko vaše putanje leta. Lakše je, brže i sigurnije razgovarati s vama o zadržavanju trenutne visine dok vam se to ne savjetuje ili promijeniti smjer, a zatim morate preusmjeriti široku ravninu tijela oko sebe koja je u IFR planu leta jer ih niste vidjeli.

Dobit ćete dodatnu sigurnost drugog sklopa očiju koji paze na vas (neki put to dopušta radno opterećenje), a oni dobivaju komunikaciju s vama i sposobnost da vas pokreću kako bi povećali sigurnost. Na ploči dobivaju još jedan komad koji mogu legalno kontrolirati, a nad kojim obično nemaju kontrolu. To je pobjeda za obje strane.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...